Sælen
Seal Chair top view

I 1956 fik den danske møbelarkitekt Ib Kofod-Larsen en opgave fra den svenske møbelfabrik OPE Möbler, der ønskede en serie ”danske” møbler til at puste liv i den dengang hensygnende svenske møbelindustri. Et af de mest markante medlemmer af denne serie er sofagruppen ”Sælen”, der består af to lænestole – en høj og en lav – samt en topersoners sofa.

 

Nu relanceres den elegante siddegruppe af Brdr. Petersens Polstermøbelfabrik i Aarhus.

Sælen-møblerne fås med betræk i stof eller læder og med stel i eg, valnød eller teak.

 

Ib Kofod-Larsen (1921-2003) hører til samme generation som sine mere kendte kolleger Hans J. Wegner og Børge Mogensen, og ligesom de tog han vejen fra snedkerværkstedet til arkitektskolen. Fra slutningen af 1940’erne tegnede han en række markante møbler til Snedkerlaugets møbeludstillinger. Mest kendt blandt snedkermøblerne er nok sofaen og lænestolen Elizabeth, som begejstrede den britiske dronning Elizabeth II så meget, at hun købte et eksemplar af hver under sit besøg i Danmark i 1958.

 

At Kofod-Larsen ikke har opnået samme berømmelse herhjemme som sine kolleger, skyldes formentlig at hans møbler i vidt omfang er blevet produceret og solgt i udlandet, især USA, Storbritannien og Sverige.

 

 

Brdr. Petersens Polstermøbelfabrik - Gammelsøvej 65 - 8260 - Viby J - Denmark